Kalandozás Könyvországban


Kalandozás Könyvországban – olvasásnépszerűsítő nyereményjáték

A Szabadkai Városi Könyvtár idén is megszervezi az általános iskolások számára olvasásnépszerűsítő nyereményjátékát Kalandozás Könyvországban címmel.

Miből áll ez a nyereményjáték?

A Szabadkai Városi Könyvtár nyereményjátékának célja, hogy a gyermekeket visszavezesse a könyvhöz, az olvasókat pedig a könyvtárhoz. A kérdőív három nyelven olvasható: szerbül, magyarul és horvátul. Másik célunk az iskolások tömeges bevonása a könyvhöz való korszerű személelettel.

A nyereményjáték helye és ideje
A nyereményjátékot februárban és márciusban rendezzük meg a Szabadkai Városi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban.

A program résztvevői
A nyereményjátékban szabadkai és környékbeli iskolások vesznek részt, akik tagjai a Szabadkai Városi Könyvtárnak. Amennyiben valaki nem tagja a könyvtárnak, a verseny ideje alatt 300 dinárért tagosodhat.

A nyereményjáték menete
A nyereményjáték résztvevői tagjai a Szabadkai Városi Könyvtárnak. A résztvevők el kell, hogy olvassanak az ajánlott szövegek közül egyet, majd  kitöltsék a Szabadkai Városi Könyvtár honlapján (subiblioteka.rs) elérhető KÉRDŐÍVET, melyet 03.31-ig kell átadniuk.

A nyertesek kisorsolása
Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a sorsolásban, amelyet április 4-én, a Nemzetközi Gyermekkönyv Nap alkalmából rendezünk.
Minden résztvevő egyformán esélyes nyerni a számos díj közül.

A nyertesek listája
A nyertesek listáját közzétesszük az írott médiában, az iskolák hirdetőtábláin, a Gyermekosztályon, a honlapunkon, a subiblioteka.rs címen és a Gradska biblioteka Subotica elnevezésű Facebook oldalunkon.

CÉLOK:
A tanulók aktív olvasóvá és önálló kutatókká való nevelése.

NEVELŐI CÉLOK:
A versengés örömének átélése, rávezetni a tanulókat, hogy a vállalkozó szellemet és a tudást értékelik, és, hogy a tudással nyerni is lehet.

A nyereményjáték segíti a gyermekeket, hogy a könyvhöz való újszerű közelítés által felelevenítsék olvasási szokásaikat, hogy fejlesszék nyelvi kultúrájukat, képzelőerejüket, kreativitásukat és műveltségüket.

Könyvet a gyermekeknek, olvasókat a Könyvtárnak!
  1 2 3 »
 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"