"Kalandozás Könyvországban"

1.2.2008.

Olvasásnépszerűsítő nyereményjáték Kalandozás Könyvországban

Olvasásnépszerűsítő nyereményjáték
Kalandozás Könyvországban

A szabadkai Városi Könyvtár idén is megszervezi az általános iskolák számára olvasásnépszerűsítő nyereményjátékát Kalandozás Könyvországban címmel.

Miből áll ez a nyereményjáték?
A Városi Könyvtár nyereményjátékának célja, hogy a gyermekeket visszatérítse a könyvhöz, az olvasókat pedig a könyvtárhoz. Az akció Szabadka város három hivatalos nyelvén folyik: szerb, magyar és horvát nyelven. Másik célunk az iskolások tömeges bevonása a könyvhöz való korszerű személelettel.

A nyereményjáték helye és ideje
A nyereményjátékot februárban és márciusban rendezzük meg a szabadkai Városi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban.

A program résztvevői
A nyereményjátékban szabadkai és környékbeli iskolások vesznek részt, akik tagjai a Városi Könyvtárnak 4 kategóriában : 1. és 2. osztály; 3. és 4. osztály; 5. és 6. osztály, 7. és 8. osztály. Amennyiben valaki nem tagja a könyvtárnak, a verseny ideje alatt kedvezményesen tagosodhat.

A nyereményjáték menete
A nyereményjáték résztvevői tagjai a Városi Könyvtárnak. A jelentkezésnél a résztvevők KÉRDŐÍVET kapnak, amelyeket 03.29-ig kitöltve kell eljuttatniuk a Gyermekosztályra, illetve a fiókkönyvtárakba.

A nyertesek kisorsolása
Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a sorsolásban, amelyet április 2-án, a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napján rendezünk a záróműsorunk keretében.
Minden résztvevő egyformán esélyes nyerni a díjak sokaságából.

A nyertesek listája
A nyertesek listáját közzétesszük az írott médiában, az iskolák hirdetőtábláin, a Gyermekosztályon, és honlapunkon: www.subiblioteka.rs
CÉLOK:
A tanulók aktív olvasóvá és önálló kutatókká való nevelése.

NEVELŐI CÉLOK:
A versengés örömének átélése, rávezetni a tanulókat, hogy a vállalkozó szellemet és a tudást értékelik, és, hogy a tudással nyerni is lehet (könyvet, kiránduláson való részvételt, tárgyi nyereményeket).
A nyereményjáték segíti a gyermekeket, hogy a könyvhöz való újszerű közelítés által felelevenítsék olvasási szokásaikat, hogy fejlesszék nyelvi kultúrájukat, képzelőerejüket, kreativitásukat és műveltségüket.

 

Könyvet a gyermekeknek,
olvasókat a Könyvtárnak!

 

 

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"