"Kalandozás Könyvországban"

2.2.2015.

Olvasásnépszerűsítő nyereményjáték Kalandozás Könyvországban

Miből áll ez a nyereményjáték?
A Szabadkai Városi Könyvtár nyereményjátékának célja, hogy a gyermekeket visszavezesse a könyvhöz, az olvasókat pedig a könyvtárhoz. Az akció Szabadka város három hivatalos nyelvén folyik: szerb, magyar és horvát nyelven. Másik célunk az iskolások tömeges bevonása a könyvhöz való korszerű személelettel.

A nyereményjáték helye és ideje
A nyereményjátékot februárban és márciusban rendezzük meg a Szabadkai Városi Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban.

A program résztvevői
A nyereményjátékban szabadkai és környékbeli iskolások vesznek részt, akik tagjai a Szabadkai Városi Könyvtárnak. Amennyiben valaki nem tagja a könyvtárnak, a verseny ideje alatt 300 dinárért tagosodhat.

A nyereményjáték menete
A nyereményjáték résztvevői tagjai a Szabadkai Városi Könyvtárnak. A résztvevők el kell, hogy olvassák az ajánlott könyveket, majd a Szabadkai Városi Könyvtár honlapján (subiblioteka.rs) kitöltsék az online KÉRDŐÍVET, amelyet 03.31-ig kitöltve kell elküldeniük.

A nyertesek kisorsolása
Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a sorsolásban, amelyet április 2-án, a Nemzetközi Gyermekkönyv Napon rendezünk a záróműsorunk keretében.
Minden résztvevő egyformán esélyes nyerni a 125 díj közül.

A nyertesek listája
A nyertesek listáját közzétesszük az írott médiában, az iskolák hirdetőtábláin, a Gyermekosztályon, és honlapunkon: subiblioteka.rs.

CÉLOK:
A tanulók aktív olvasóvá és önálló kutatókká való nevelése.

NEVELŐI CÉLOK:
A versengés örömének átélése, rávezetni a tanulókat, hogy a vállalkozó szellemet és a tudást értékelik, és, hogy a tudással nyerni is lehet (kerékpárt, könyvet, kiránduláson való részvételt, tárgyi nyereményeket).

A nyereményjáték segíti a gyermekeket, hogy a könyvhöz való újszerű közelítés által
felelevenítsék olvasási szokásaikat, hogy fejlesszék nyelvi kultúrájukat, képzelőerejüket, kreativitásukat és műveltségüket.

Könyvet a gyermekeknek, olvasókat a Könyvtárnak!

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"