Тudományos osztály

A tudományos osztályon található könyvek és folyóiratok kizárólag az olvasóteremben használhatók. A mintegy 37 ezer kötetből álló gyűjtemény szakkönyveket, tudományos könyveket és folyóiratokat tartalmaz. A folyóiratállomány, amelyben helyi ritkaságok is találhatók, évente 150 számmal bővül. Az aktuális számok az olvasók rendelkezésére állnak, a régebbieket pedig bekötve őrzik az osztály raktárhelyiségében. Néhány ritka publikációt mikrofilmen őríztek meg.

Az olvasójeggyel rendelkezők számára ingyenes internet-hozzáférés és számítógép-használat lehetséges, ez is az osztály szolgáltatásai közé tartozik. A tájékoztatás és a bibliográfiai adatgyűjtés mellett könyvtárközi kölcsönzésre, valamint fénymásolásra is lehetőség nyílik.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"