Könyvajánló

Turi Andrea:
....Rólad is szólhatna...

....Rólad is szólhatna...
Amikor a hároméves Anditól egy hűvös novemberi reggelen édesanyja elbúcsúzott, még nem sejtette, hogy élete éppen abban a pillanatban vesz megváltoztathatatlanul gyökeres fordulatot. Sőt, azt sem tudhatta, hogy ez még csak a kezdet volt egy olyan életúton, amelyet nehézségek, kihívások és megoldandó feladatok sora szegélyez majd.


Milyen felnőtt lesz egy kislányból, akinek édesanyja egy nap váratlanul és nyomtalanul eltűnik, majd ezt követően édesapja is végérvényesen kilép az életéből? Akit az 5 hónapos testvérével együtt a nagymamája és a vak nagypapája nevel fel végtelen szeretetben a Vajdaság egy kis városában? Akinek fiatal éveit beárnyékolja a délszláv háború és a mindennapos nélkülözés? Aki életet ad egy gyermeknek, miközben a sajátjáért az orvosok órákon át küzdenek...


Mégis, ezalatt az idő alatt olyan túlvilági élményeket tapasztal meg, melyek kitörölhetetlen nyomot hagynak az életében. Akinek túl fiatalon kellett szembenéznie fontos döntésekkel, és azok következményeként egy kerekesszékben eltölthető élet súlyosan fenyegető veszélyével. Aki megvívta sakkjátszmáját az élettel, de kitartásának és pozitív hozzáállásának köszönhetően háborút nyert a rákkal szemben.

Amíg sokak életében akár egyetlen felsorolt feladat is komoly törést okozhat, addig Turi Andrea életét a megélt tapasztalatok csak megerősítették. Küldetéstudata egyedülálló. Hite, hogy történetével emberek ezreinek nyújthat erőt, bátorítást, és reményt, késztette arra, hogy Szikora Csabával közösen megírja történetét egy lebilincselően olvasmányos és felemelő könyvben, mely akár Rólad is szólhatna...

Egy könyv, ami akár Rólad is szólhatna...
,,Azt vallom, sőt történetemmel be is bizonyítom, hogy az, akit csapások sorozata ér az életben, képes a nehézségeket feladatként kezelni, megsokszorozni lehetőségeit, mert tudatosságra törekszik, fejleszti képességeit és tisztánlátását, így élete kivirágzik. Bár a nehézségek először félelmet szülnek, ami érthető, azonban meg kell tanulni legyőzni ezeket. A feladatok, a nehézségek teszik életünket érdekessé, legyőzésük pedig értékeket teremt."

Te vajon voltál-e már a fentiekhez hasonló helyzetben? Tudsz-e félelem nélkül élni úgy, hogy megéled a jelen pillanatának szépségét? Tudsz-e végtelen türelemmel tekinteni embertársaidra, miközben szavaiddal jó tulajdonságaikat erősíted? Tudod-e olyan kiegyensúlyozottan élni mindennapjaidat, hogy a problémákat, amelyeket eléd sodor az Élet, megoldandó feladatként kezeled? Van-e elég hited, hogy tudd: történjék bármi, képes vagy megoldani a helyzetet, hiszen az nem véletlenül jelent meg az életedben?

Aki ismeri Andreát, tudja, hogy számára ezek a mondatok nem csak üres szavak. A belőle áradó béke, szeretet és harmónia önmagáért beszél. Ahogy Szalay Ádámnak nyilatkozott legutóbb a TV2 Napló című műsorában: ,,Boldog vagyok, hogy ezeket a dolgokat megélhettem. A nehézségeket... Valahogy más emberré tett."

Andrea legfőbb varázsa hitelessége. Tanításait nem könyvekből, hanem valós tapasztalataiból osztja meg velünk. Története egy picit mindnyájunkról szól. Megtalálod benne létezésed kulcsát: Önmagad.
 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"