Könyvajánló

J. R. R. Tolkien:
Karácsonyi levelek

Karácsonyi levelek

Nem sokkal mindenszentek napja után Jegesmedve nagyon nyugtalan lett. Most már mondja, hogy borzasztó szagot érzett, de akkor persze nem szólt róla. Azt mondja, nem akart felzaklatni. Igazán kedves, öreg jószág, és ezúttal valóban ő mentette meg a karácsonyt.

J.R.R. Tolkien Karácsonyi levelek c. kötetében a Mikulás, vagyis a Télapó, egész pontosan Karácsony apó írásait, leveleit olvashatjuk amiket Tolkien gyerekeinek küldött húsz éven keresztül.

A levelek részletesen beszámolnak az északi-sarki életről, a mindennapi eseményekről, kisebb-nagyobb bosszúságokról, a karácsonyi készülődésről, Jegesmedve ügyetlenkedéseiről, Hóemberről, koboldokról, rénszarvasokról. Nem is gondolnánk, hogy az Északi-sarkon ennyi minden megtörténhet, ahogyan azt sem, hogy Karácsony apó élete bármennyire is varázslatos, egyáltalán nem könnyű.

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"