Hírek

2015.11.4.

A Tudáshoz vezető utazások elnevezésű kvíz nyertesei

A horvát nemzeti olvasásnépszerűsítő Tudáshoz vezető utazások elnevezésű kvízben, melyet a Zágráb Város Könyvtárai szervez a Szabadkai Városi Könyvtár közreműködésével, több mint száz diák vett részt, akik horvát nyelven, illetve környezetnyelvként tanulnak horvátul Szabadkáról, Kisboszniából, Tavankútról és Györgyénből. A diákok a Jasna Bagić Ljubičić A kis fizikus és Milan Sikirica77 konyhai kísérletcímű könyve és a felkínált online források felhasználásávaltölthették ki az online kérdőívet.

Katarina Piuković és Daniel Kujundžić, a Matko Vuković diákjai nyerték a főnyereményt, a kvíz zárórendezvényén való részvételt, amely a zágrábi Interliber 2015. Könyvvásár keretében lesz megrendezve csütörtökön, 2015. november 12-én. Erről az eseményről Zágráb Város Könyvtárai weboldalán, a következő linken lehet olvasni: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621.

A többi hazai résztvevő között vigaszdíjakat sorsoltak ki, valamint könyveket és folyóiratokat ajándékoztak nekik. A következő diákok nyertek vigaszdíjat: 

 1. Iva Kujundžić, Matko Vuković Á.I. Szabadka

 2. Nikola Moravčić, Matija Gubec Á.I. Tavankút

 3. Katarina Ivković Ivandekić, Vladimir Nazor Á.I. Györgyén

 4. Ana Pančić, Matko Vuković Á.I. Szabadka

 5. Luka Skenderović,Matko Vuković Á.I. Szabadka

 6. Katarina Rudić, Matija Gubec Á.I. Tavankút

 7. Pere Skenderović, Ivan Milutinović Á.I.Kisbosznia

 8. Tomislav Ivanković, Ivan Milutinović Á.I. Szabadka

 9. Anđela Kujundžić, Matko Vuković Á.I. Szabadka

 10. Josipa Stantić, Vladimir Nazor Á.I. Györgyén

 11. Petra Benčik, Matija Gubec Á.I. Tavankút

 12. Dražen Lešnjaković, Ivan Milutinović Á.I.Kisbosznia

 13. Marko Kutuzov, Matko Vuković Á.I. Szabadka

 

 

 

Köszönjük az iskoláknak és a diákoknak a részvételt, és arra ösztönözzük, hogy jövőre is jelentkezzenek a kvízre, amely más témát dolgoz majd fel, más feladatok elé állítja a diákokat.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"