Hírek

2015.11.26.

Repülés Ljiljana Jelaskával Vajdaságon át

A petrinjei származású horvát gyermek- és ifjúsági írónő 2015 december 7-től 9-éig Vajdaságban tartózkodik. Az írónő a vajdasági Zentáról származik, 1991-től Horvátországban él és dolgozik. 2013-ban az első Vesele boje, tvoje i moje című verseskötetéért elnyerte az Albatros írodalmi díjat. A következő évben jelent meg a Leti, leti című tini regénye és az Anatómia című képeskönyve. Gyermekeknek szánt portálokon jelenteti meg költői, prózai és drámai alkotásait.

Az írónővel először, december 9-én 14 órakor a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében az Ivan Milutinović és a Matko Vuković Általános Iskolák diákjainak, majd 16 órakor ugyanitt a Szent Száva, az Ivan Milutinović és a Matko Vuković Általános Iskolák diákjainak lesz alkalma találkozni.

December 8-án a horvátországi vendég a reggeli órákban az óvodásokat keresi fel, délután pedig a nagyobb gyerekekhez látogat a peremvárosban. A szabadkai Marija Petković Sunčica óvodában 9 órától a Marija Petković Biser,a tavankúti Petar Pan és a kisboszniai Bambi növendékeivel találkozik az írónő, majd a kihelyezett kisboszniai Ivan Milutinović Általános Iskolában 15 órától, 17 órától pedig a tavankútiMatija Gubec és a györgyéni Vladimir Nazor iskola tanulóival tart irodalmi délutánt Tavamkúton.

Ljiljana Jelaska vajdasági körútjának utolsó napján, december 9-én Szerémségbe látogat. 12 órától Mitrovicán, majd 17 órától Šidben találkozik a diákokkal.

Az irodalmi találkozókat a Szabadkai Városi Könyvtár szervezi a Kitelepült Horvátok Maticája, a Vajdasági Horvátok Művelődési Intézete és a Horvát Nemzeti Tanács támogatásával.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"