Hírek

2018.5.24.

Szabadka ismét első

Zdenko Ivanković, a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium első helyezést ért el az Olvasással a csillagokig horvát nemzeti kvíz tudásvetélkedőjének nemzeti döntőjében, amelyet 2018. május 11-én tartottak meg Horvátországban.

A tavalyi sikerek után, amikor is Szabadka első ízben vett részt ezen a Horvátországban immár tekintélyes olvasási vetélkedőn középiskolások részére, és, amikor a szabadkai Gimnázium hat tanulója első helyezést ért el multimediális munkájával, idén ismét hat tanuló jelentkezett Szabadkáról a megmérettetésre. Az iskolaév folyamán megtartották az iskolai és körzeti elődöntőket, valamint a nemzeti döntőt, amelyet Horvátországban egyidőben minden helységben, valamint Szabadkán is online rendeztek meg. Négy könyvet kellett a kvíz teljesítéséhez elolvasni:

  1. August Šenoa: Az aranyműves aranya (lektűr)

  2. Miro Gavran: Judit

  3. Mark Zusak: A könyvtolvaj

  4. Marija Jurić Zagorka: A Szlavón-síkság vitéze

 

Az elsőhelyezett Zdenko Ivanković mellett Szabadkáról Emanuela Bošnjak multimediális munkájával 5. helyezést ért el, Luka Prćić és Daniel Kujundžić pedig a tudásvetélkedőn teljesítettek kielégítően.

A verseny szervezői a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár szervezésében a Horvát Nemzeti Tanács támogatásával került megrendezésre.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"