Hírek

2018.7.12.

EMLÉKEZÉS A SZERELEMRE

А Szabadkai Városi Könyvtár és a Clio Könyvkiadó meghívja az

EMLÉKEZÉS A SZERELEMRE

című regény bemutatójára

 

Résztvevők:

Yitzhak Bar-Yosef szerző,

Ivana Dimić irodalmár, recenzens,
Dragan Velikić író és
Zoran Hamović főszerkesztő.

 

2018. јúlius 21-én, szombaton, 19 órakor

a palicsi könyvtárban

Yitzhak Bar-Yosef1949-ben született Tel Avivban. A jeruzsálemi Héber Egyetemen diplomált a Zsidó Történelem és Színháztudományi Szakon, majd kortárs irodalomból magisztrált.. Évekig a“Yedioth ahronoth” című lapnál dolgozott újságíróként, ma pedig a jeruzsálemi Gnasim Intézet munkatársa.

Eddig 9 regény-, illetve elbeszéléskötete jelent meg, és több díjat kapott, amelyek közül legjelentősebbek a Kugel–díj 1995-ben és a Kormányfői Díj 2002-ben.

Yitzhak Bar-Yosef:EMLÉKEZÉS A SZERELEMRE

Héber nyelvről fordította:
Dušica Stojanović Čvorić

Az Emlékezés a szerelemre önéletrajzi ihletésű regény, egy meghitt és érzelmes történet. A cselekmény az író apjának, Yehoshua Bar-Yoseph halálával kezdődik, aki maga is híres író volt. Az ő, immár középkorú fia próbálja megérteni apját, aki ultraorthodox családból származik, de szakított a hagyományokkal, és egy másik nő végett otthagyta feleségét és gyermekeit. Idegen, fölényes, nárciszoid és gyenge a nőkkel szemben. A fiú imádja, de ugyanakkor utálja is. Yitzhak Bar-Yossef egy elbűvölő történetet sző erről a bonyolult viszonyról, hozzáértéssel és kreativitással beszél a tartózkodásról és imádatról, nevetésről és fájdalomról, értelemről és érzelmekről- ez egy történetet a fiúról, gyermeki szemszögből, aki a háborgó lelkében ellentétes világok és érzelmek között megfeszítve vívódik.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"