Hírek

2018.8.18.

Etno-tábor 2018. augusztus 27-től 31-ig

A Horvát Olvasókör a Szabadkai Városi Könyvtár logisztikai támogatásával már folytonosan, 11. éve szervezi meg a horvát ajkú általános iskolások részére az Etno-tábort. Az idei Etno-tábor 2018. augusztus 27-től 31-ig lesz megtartva a Vajdasági Horvátok Dematkratikus Szövetsége épületében. Idén 120-an, rekord számban jelentkeztek a táborba.

Ahogy az előző években, idén is lesznek kézműves-kreatív műhelyek, modern és hagyományos táncműhelyek, vallási műhelyek, népdal szakkör, egynapos kirándulás, valamint dráma-csoport, szavaló-műsorvezetői, tambura és konyhai műhely. A gyermekek megismerkednek a Királynőhöz kapcsolódó népszokásokkal és megtanulhatnak ostorral pattintani. Idén is nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelmi tudatosságra, és a műhelymunkák is ennek szellemében folynak.

A tábor utolsó, ötödik napján a szülők, nagyszülők számára rendezett alkalmi záróműsor keretében eladással egybekötött kiállítást rendeznek a tábor során készült munkákból.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"