Hírek

2018.9.18.

Megkezdődött Zágráb Város Könyvtárai szervezésében az olvasásfejlesztő nemzeti kvíz

Új iskolaév, új olvasásfejlesztő kvíz!!! A Szabadkai Városi Könyvtár ismét meghirdeti a horvát tannyelvű iskolába járó felsős korosztályú diákok számára a Zágráb Város Könyvtárai szervezésében a nemzeti vetélkedőt. Az idei vetélkedő a Horvát Könyvhónap kapcsán kapta címét: A képzelet szárnyán az örökségig, amely a kulturális örökségnek van szentelve. A diákok feladata, hogy online kitöltsék a http://www.knjiznica.hr/kviz/ linken megtalálható kérdőívet, amelyhez a következő ajánlott olvasmányt kell elolvasni:

  1. Snježana Babić Višnjić: Andautonac (Az andautonai)

  2. Nena Lončar: Sve o Evi (Mindet Éváról)

  3. Melita Rundek: Letači srebrnih krila (Ezüstszárnyú repülők)

  4. online enciklopediák, online lexikonok a Miroslav Krleža Lexikográfiai Intézet kiadásában és más források.

A kérdőívek beküldésének határideje 2018. október 26.

Idén is a Szabadkai Városi Könyvtár 15 vigaszdíjat biztosít, valamint két utat a zágrábi INTERLIBER könyvvásárra, ahol az ünnepélyes díjátadót fogják megrendezni.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"