Hírek

2018.11.7.

A „Képzelet szárnyán az örökségig” elnevezésű vetélkedő nyertesei

A Zágrábi Városi Könyvtár által meghírdetett a „ Képzelet szárnyán az örökségig” elnevezésű nemzetközi olvasásnépszerűsítő vetélkedő, mely a Szabadkai Városi Könyvtár közreműködésével valósult meg, fődíjának nyertesei: Mila Kujundžić, a szabadkai Ivan Milutinović Ált. Isk. 8-ik osztályos tanulója és Katarina Ivanković Radaković, a szabadkai Matko Vuković Ált. Isk. 8-ik osztályos tanulója. A tájékoztató a Zágrábi Városi Könyvtár hivatalos honlapján jelent meg.

http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica-odjel-za-djecu-i-mladez/projekti-6033/nacionalni-kviz-za-poticanje-citanja-1621/popis-pobjednika-u-skolskim-i-narodnim-knjiznicama/48024.

A szórványdíjazottjai, Mila Kujundžić és Katarina Ivanković Radaković háromnapos Zágrábi ott-tartózkodást nyertek, melynek során részt vesznek a vetélkedő záróünnepségén és a nyilvános nyereménysorsoláson, melyre 2018. november 15-én a Nemzeti- és Egyetemi Könyvtárban kerül sor, majd ellátogatnak az INTERLIBER nemzetközi könyvvásárra is.

A szabadkai, tavankúti, kisboszniai és györgyéni horvát tannyelvű általános iskolák felsősei szeptember és október folyamán Snježana Babić VišnjićAndautonac-Andautóniai, Nena LončarSve o Evi-Minden ÉvárólésMelita Rundek Letači srebrnih krila- Ezüst szárnyú repülőkcímű könyveit, valamint a felkínált online szakirodalmat olvasták, azután kitöltötték az onlinekérdőíveta Zágrábi Városi Könyvtár honlapján.A nyertesek neveinek kisorsolása a Horvát Gyermekkönyv Központban történt.

A fődíjak mellett a Szabadkai Városi Könyvtár vigaszdíjakat is kisorsolt. Alábbiakban közöljük a szerencsés nyertesek listáját:

1. Tanja Stantić, 5.o., Ivan Milutinović Á.I. Kisbosznia

2. Emil Sitarić, 7.o., Matko Vuković Á.I Szabadka

3. Marija Milodanović, 7.o., Vladimir NazorÁ.I. Györgyén

4. Iva Kujundžić, 6.o., Ivan MilutinovićÁ.I. Szabadka

5. Doris Orčić, 8.o, Matija GubecÁ.I. Tavankút

6. Alma Sadiku, 6.o., Ivan Milutinović Á.I. Szabadka

7. Ana Marija Horvacki, 6.o., Ivan Milutinović Á.I. Kisbosznia

8. Martina Dulić, 5.o., Matko Vuković Á.I Szabadka

9. Valentina Fišli, 5.o., Matko Vuković Á.I Szabadka

10. Sara Uršal, 6.o., Ivan Milutinović Á.I. Szabadka

11. Katarina Vujić, 7.o, Matija Gubec Á.I. Tavankút

12. Teodora Sudarević, 7.o., Matko Vuković Á.I Szabadka

13. Josipa Mačković, 8.o, Matija Gubec Á.I. Tavankút

14. Marko Vuković, 5.o., Ivan Milutinović Á.I. Kisbosznia

15. Marko Stantić, 8.o., Ivan Milutinović Á.I. Kisbosznia

Minden résztvevőnek köszönjük a közreműködést és tanácsoljuk, hogy továbbra is olvassanak szorgalmasan.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"