Hírek

2018.12.6.

Új évad „Képzelet szárnyán a csillagokig”

A Szabadkai Városi Könyvtár, közreműködve a Horvát Nemzeti Tanáccsal, ebben az évben is bekapcsolódott a „Képzelet szárnyán a csillagokig” elnevezésű olvasásnépszerűsítő vetélkedő megszervezéséhez, melyet a Horvát Háló indítványozott az iskolai könyvtárosok szervezésében. Az elmúlt két sikeres iskolaév elteltével, miután a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium diákjai Horvátországban, nemzetközi viszonylatban, első helyezést értek el a tudásfelmérőn, valamint multimediális mukájukkal, az új 2018 / 2019-es iskolaévben már a szabadkai Politechnikai Iskola is bekapcsolódott.

A „Képzelet szárnyán a csillagokig” elnevezésű vetélkedő három szinten realizálódik: iskolán belül, iskolák között (körzeti) és nemzetközi szinten, valamint általános-és középiskolában, ahol horvát tannyelvű tagozat működik Szabadkán, Tavankúton, Györgyénben és Kisboszniában.

Az általános iskolában „A nyár mesét mesél”-téma köré realizálódik a vetélkedő tudásfelmérője és a plakát prezentálása, melyhez a következő irodalmat kell elolvasni:

1. Julijana Matanović: Vezanje tenisica s jednom nepoznanicom

2. Jasminka Tihi-Stepanić: Ljeto na jezeru Čiču

3. Erich Kästner: Blizanke

Az ezévi középiskolai téma az „útleírást” célozta meg, a tudásfelmérőre multimediális munkát készítenek és online válaszolnak a kérdésekre a tanulók. Elolvasásra javallt irodalom:

1. Ephraim Kishon: Kita boli more

2. Miro Aščić: Afrika - misija na crnom kontinentu

3. Hrvoje Šalković: Pravi se da ovo nisi vidio

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"