Hírek

2018.12.17.

A szabadkai középiskolások sikeresek az „Olvasással a csillagokig“ vetélkedő első fordulójában

A Horvát Iskolakönyvtárak Hálózatának eredményhirdetése alapján hat szabadkai középiskolás jutott tovább az „Olvasással a csillagokig“ című tudásvetélkedő következő fordulójára. Josipa Kujundžić, Zdenko Ivanković, Daniel Kujundžić, Luka Prćić és Petar Huska a Svetozar Marković Gimnázium tanulói, valamint Mario Evetović a Politechnikai Iskola tanulója. Miután elolvasták Ephraim Kishon Kita boli more című művét a horvátországi középiskolásokkal együtt 2018. december 7-én kitöltötték az online kérdőívet. A vetélkedő első fordulóján mintegy 400 középiskolás vett részt.

A multimediális munkák kategóriájában a zsűri döntése alapján mindkét szabadkai középiskolás, Emanuela Bošnjak a Svetozar Marković Gimnázium és Maria Evetović a Politechnikai Iskola tanulójának munkája is továbbjutott.

A regionális szintű vetélkedőre 2019. március 1-én kerül sor. Addig a versenyzőknek Miro Aščić: Afrika - misija na crnom kontinentu című művét kell elolvasniuk.

Az Olvasással a csillagokig olvasásnépszerűsítő vetélkedőt a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata szervezi, itthon a Szabadkai Városi Könyvtár és a Horvát Nemzeti Tanács társszervezésében.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"