Hírek

2019.3.1.

Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok

A Kosztolányi Dezső Irodalmi Napokat március 28-án és 29-én rendezik meg Szabadkán.

A Szabadkai Városi Könyvtár az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos diákjai részére versmondó versenyt szervez, amelyre a tanulók Kosztolányi Dezső A szegény kisgyermek panaszai című kötetében szereplő művek egyikével nevezhetnek be március 5-éig. A vajdasági szintű megmérettetésre március 28-án kerül sor a Szabadkai Városi Könyvtár emeleti olvasótermében. A legjobbak jutalomban részesülnek.

A középiskolásoktól Kosztolányi felébredt 2019 tavaszán... címmel maximum 3 perces, irodalomtörténeti megközelítéssel készült videoblogot várnak a szervezők. Ez egyéni vagy csapatmunka lehet. A benevezéseket március 5-éig, a kész alkotások linkjét pedig 18-áig várják a Szabadkai Városi Könyvtár e-mail címére. A beérkezett videoblogok szintén március 18-án kerülnek fel a könyvtár YouTube csatornájára, ahol lájkolni lehet majd az alkotásokat. A legtöbb lájkot szerzett mű a szakzsűri különdíjában részesül. Március 28-án a Szabadkai Városi Könyvtár földszintjén működő Amerikai Kuckóban levetítik az össz alkotást, ahol az egyének vagy csapatok rövid irodalomtörténeti indoklást adnak a filmmel kapcsolatban. A munkákat szakmai zsűri bírálja el, a legjobbak jutalomban részesülnek.

A benevezéseket a Szabadkai Könyvtár e-mail címére várják: subiblioteka@gmail.com (Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok megjelöléssel), illetve a pozester@gmail.com címre.

A Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok tudományos tanácskozását március 29-én rendezik meg a Szabadkai Városi Könyvtárban.

A rendezvény szervezője a Szabadkai Városi Könyvtár, fő támogatója a Magyar Nemzeti Tanács és Szabadka Város önkormányzata.

 

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"