Hírek

2019.9.9.

A felnőtté válás ritmusa

Megkezdődött Zágráb Város Könyvtárai szervezésében az olvasásnépszetűsítő nemzeti kvíz, amelyet Szabadkán a Szabadkai Városi Könyvtár bonyolít le. Az előző évekhez hasonlóan, idén is a Horvát Könyvhónap keretében próbálják a fiatalokhoz közelebb hozni a könyvet.

A kvíz a felnőtté válás ritmusa címet kapta, a témája pedig az olvasás ritmusa. Fontos újítás, hogy a kvíz újratervezett, vagyis okostelefonról is elérhető, kitölthető. A versenyben részt vehet minden V - VIII. osztályos általános iskolai tanuló, aki horvát nyelvű osztályba jár. A feladatuk az, hogy online kitöltsék ahttps://www.knjiznica.hr/mhk-kviz/linken található kérdőívet a következő könyvek segitségével:

1. Jasminka Tihi- Stepić: Nyár a Chichu - tónál

2. Ivana Guljašević Kuman: Más

3. Vlasta Golub: Eva, kis nő

A kérdőívek beküldésének határideje 2019. október 25.

Idén is a Szabadkai Városi Könyvtár két szerencsés nyertesnek biztositja az utat a zágrábi INTERLIBER könyvvásárra, ahol az ünnepélyes dijátadást fogják megrendezni 2019. November 14- én. Valamint 15 vigasydíjat biztosít.

A nyertesek névsora 2019. November 05 – én lesz közzétéve.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"