Hírek

2020.9.29.

Elkezdődött a Zágrábi Városi Könyvtár A F bolygó kutatói elnevezésű olvasásnépszerűsítő nyereményjátéka

Mint ahogy minden évben, idén is sor kerül a Zágrábi Városi Könyvtár A F bolygó kutatói elnevezáésű olvasásnépszerűsítő nyereményjátékára, melynek célja a könyv megszerettetése az ifjú olvasókkal. Horvátország szerte, a Könyvhónap során a gyermek- és ifjúsági könyvtárakban, iskolákban, kultúrközpontokban, valamint a határon túli horvát ajkú gyerekek részére kerül megrendezésre. Szabadkán a nyereményjátékot a Szabadkai Városi Könyvtár szervezi meg azokban az iskolákban, ahol horvát nyelven folyik a tanítás.

Idén, a jelenlegi helyzethez alkalmazkodva, a megadott könyvek elolvasása helyett online információforrások után kell kutatni, hogy a tanulók ki tudják választani a négy válasz közül a helyeset. Az online kérdőiv a http://www.mhk.hr/kviz/ oldalon érhető el, míg a versenyen azok az 5-8. osztályos diákok vehetnek részt, akik horvát nyelven tanulnak.

A beküldés határideje 2020. október 23.

Minden pontosan kitöltött kérdőív részt vesz a nyereményhúzásban, melyre Zágrábban, október végén kerül sor a Horvát Gyermekkönyvek Központjában. A járványhelyzet alakulásától függően a Nemzetközi nyereményjátékban résztvevő szabadkai, két szerencsés nyertes diák, Zágrábba utazhat és jelen lehet a záróünnepségen, valamint a főnyeremény kihúzásán, melynek megtartását 2020. november 11-ére tervezik, s mely műsör lebonyolítása egyelőre bizonytalan. A Szabadkai Városi Könyvtár 15 vigaszdíjjal jutalmazza a többi résztvevőt. A nyertesek listája 2020. november 3-án lesz meghirdetve.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"