Hírek

2021.2.1.

Megtartották az Olvasással a csillagokig kvíz első fordulóját az általános iskolásoknak

A szabadkai Matko Vuković Á. I. , a tavankúti Matija Gubec Á. I. és a györgyéni Vladimir Nazor Általános Iskola tizenöt tanulója, akik horvát tannyelvű osztályba járnak, 2021. január 29-én részt vett az Olvasással a csillagokig kvíz első, iskolai fordulóján. A kvíz idei témája A könyv világában, és tudásfelmérésből és plakátkészítésből áll. A tanulóknak az alábbi könyveket kellett elolvasniuk:

1. Jadranka Klepac: Miris knjige

2. Roald Dahl: Matilda

3. Morea Banićević: Demon školske knjižnice

4. Liz Pichon: Tom Gates : Svjetski dan knjige : Najbolji u povijesti (dosad)

Az iskolai verseny után háromtagú csapatokat alkotnak a tanulók, ismét átlapozzák az elolvasott könyveket, plakátot készítenek és felkészülnek a kreatív munkájuk bemutatására. Erre bőven lesz idejük, hisz az Olvasással a csillagokig kvíz következő fordulójára márciusban kerül sor ( március 1-jén tudásfelmérés, március 2-án a plakátok bemutatása). Az iskolák közti forduló győztese fogja térségünket képviselni az országos versenyen, mely májusban lesz megtartva.

A kvíz szervezője a Muraközi Könyvtárak Hálózata, míg Szabadkán a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska Riječ Kiadóval együttműködve valósítja meg.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"