Hírek

2021.3.9.

Olvasási hálózat – a köztársasági fordulóra hét szabadkai diák jutott tovább

A tizenkét szabadkai középiskolás közül, akikaz Olvasási hálózat elnevezésű online vetélkedő iskolai fordulóján részt vettek, hatan jutottak tovább a köztársasági versenyre. Őka szabadkai Svetozar Marković Gimnázium tanulói:Lucija Mamužić, Sara Vuković és Josipa Kujundžić, valamint a szabadkai Egészségügyi Középiskola tanulói: JanaMihajlović, Božana Vujačin és Josipa Horvacki. A multimediális munka kategóriájában DarioVojnić Hajduk a Politechnikai Iskola tanulója is továbbjutott.

A köztársasági fordulón tudásfelmérés kategóriában összesen 327 tanuló vesz majd részt Horvátország és Szabadka területéről, míg a multimediális munka kategóriában 34-en. Az idei vetélkedő témája a Könyv, könyvesbolt, könyvtár, a tanulóknak két könyvet és az ahhoz kapcsolódó irodalmat kellett elolvasniuk (Nina George: Mala pariška knjižara és Veronica Henry: Kako pronaći ljubav u knjižari), míg a köztársasági fordulóra, mely 2021. május 14-én lesz megtartva Amy Meyerson: Nebo puno knjiga című könyvét is el kell olvasniuk.

Az Olvasási hálózat elnevezésű kvíz főszervezője a HorvátországiIskolakönyvtárak Hálózata, míg Szabadkán a verseny a Szabadkai Városi Könyvtár és a Hrvatska riječ

Újságkiadó Intézmény közreműködésével valósul meg.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"