Hírek

2022.9.14.

Nem könnyű fiatalnak lenni!

Az új tanévvel új kvízek jelentek meg az olvasás ösztönzésére. Az első a Nemzeti olvasásnépszerűsítő vetélkedő, melyet a Zágráb Város Könyvtárai, a Horvát Gyermekkönyv Központ valamint a Gyermek- és Ifjúsági Osztály Mediotékával szerveznek meg. A vetélkedőt a Szabadkai Városi Könyvtárral együttműködve Szabadkán és környékén is megrendezik a felső tagozatos gyerekeknek, akik horvát tannyelvű iskolába járnak. A kvízre a Horvát Könyvhónap keretében kerül sor, melyet idén a fiataloknak szenteltek, hisz a 2022-es évet az Ifjúság Európai Évének nyilvánították. A kvíz témája idén a K generáció, amellyel a generációk meglévő megosztására utalnak, és két fogalomra fektetnek hangsúlyt - a könyvre és a könyvtárra. Az idei Horvát Könyvhónap mottója: Gondolj magadra- olvass! Ennek szellemében az olvasásra ösztönző Nemzeti kvíz, mint az egyik központi program, a Nem könnyű fiatalnak lenni! címet viseli.

A tavalyi évhez hasonlóan, az online kvíz megoldásához, mely a következő linken található: https://www.mhk.hr/kviz/, három könyvet kell elolvasniuk a résztvevőknek:

1. Elizabeta Končić Trlek: Pošta za Li

2. Zoran Pongrašić: Krive su seka i seka

3. Ivana Šojat: Oblak čvoraka

és bizonyos online forrásokat is használniuk kell.

 

Fontos információk:

- Az online kérdőív kitöltésének határideje 2022. október 25-e.

- A kvíz kitöltésekor a legördülő menüből kell kiválasztani a helyet és az iskolát, ahova jártok.

- Csak a helyesen kitöltött kérdőívek vesznek részt a nyereményjátékban.

- A zágrábi Horvát Gyermekköny Központban október végén sorsolják ki a két nyertest, akiknek a jutalma négynapos zágrábi kirándulás a verseny záróünnepségére és a nyilvános nyereményhúzásra, amelyre 2022. november 15-én kerül sor a Nemzeti Egyetemi Könyvtárban. A díjazottak névsorát november elején hozzák nyilvánosságra.

- A többi résztvevő számára a Szabadkai Városi Könyvtár 15 vigaszdíjat biztosít.

Olvassatok, élvezzétek a nagyszerű könyvek olvasását és sok szerencsét!

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"