Hírek

2022.9.19.

Könyvbemutató: A vajdasági horvátok demográfiai és társadalmi fenntartósága

A Vajdasági Horvátok Művelődési Intéze 2022. szeptember 19-én, hétfőn 18 órai kezdettel bemutatja a Szabadkai Városi Könyvtár olvasótermében A vajdasági horvátok demográfiai és társadalmi fenntartósága : aktuális trendek, kihívások és perspektívák című könyvet. A könyvről maguk a szerzők dr. Dražen Živić, dr. sc. Sandra Cvikić és Tomislav Žigmanov, valamint prof. és szerk. dr. sc. Ivana Bendra fognak beszélgetni.

Ezt a tartalmában mai is igen aktuális és releváns könyvet a zágrábi „Ivo Pilar” Társadalomtudományi Intézet, a vukovári kirendeltségű és a szabadkai Vajdasági Horvátok Művelődési Intézete közösen adta ki. A könyv recenzensei egyetemi doc. prof. dr. sc. Mario Bara és dr. Ivo Turk.

A könyv a vele azon nevű projekt keretén belül valósult meg, amely 2021-ben az "Ivo Pilar" Társadalomtudományi Intézet és a Vajdasági Horvátok Művelődési Intézet együttműködésével jött létre.

 

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"