Hírek

2022.11.29.

A sokszínűség hálózatában az idei Olvasási hálózat vetélkedő témája

A sokszínűség hálózatában a témája az idei olvasást- és kreativitást ösztönző Olvasási hálózat vetélkedőnek középiskolások részére, amelyet a Horvátországi Iskolai Könyvtárosok Hálózata szervez, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár bonyolít le a Hrvatska Riječ Kiadóval együttműködve. A verseny két részből áll: tudásfelmérő vetélkedőből és egy multimédiálismunka bemutatásából, amelyen a Svetozar Marković Gimnázium, a Politechnikai Iskola és az Egészségügyi Középiskola horvát tagozatos diákjai vesznek részt. A 2022/2023-as tanévben a verseny három szinten kerül megrendezésre, és a következő könyveket kell a diákoknakelolvasniuk:

-Jelena Kastaneti: Živjeti

-Leigh Bardugo: Šest vrana

-Miro Morović: Voštani princ

Az olvasást- és kreativitást ösztönző Olvasási hálózatverseny első, iskolai szintű versenyére 2022. december 2-án kerül sor Horvátországban és Szabadkán is.

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"