Hírek

2022.12.9.

Sikeresen rajtoltak a középiskolások az "Olvasási hálózat" vetélkedőn

Mind a 27 középiskolás, aki a szabadkai Svetozar Marković Gimnázium, a Politechnikai Iskola és Egészégügyi Középiskola horvát tannyelvű tagozatán tanul, továbbjutott az olvasást és kreativitást fejlesztő "Olvasási hálózat" online tudáskvíz iskolai fordulójából a regionális szintű fordulóba. A kvíz első fordulójában összesen 626 tanuló vett részt egész Horvátország területéről és Szabadkáról, és a továbbjutás feltétele az volt, hogy a kérdések 60%-át jól válaszolják meg, s ebben a szabadkaiak igazán remekeltek. A verseny második kategóriájában, ami egy multimediális munka kidolgozása volt, résztvett a Politechnikai Iskola egyik diákja, de nem sikerült neki bejutni a korlátozott számú továbbjutó közé. A következő fordulóra 2023. március 3-án kerül sor, mely alkalomra el kell olvasniuk a feladott olvasmányok közül Leighe Bardugo Hat varjú című könyvét.

Az "Olvasási hálózat" kvíz, amelyet a Horvátországi Iskolakönyvtárak Hálózata szervez, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska riječ Újság- és Kiadóvállattal karöltve szervez, idei témája "A különbözőség hálójában".

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"