Hírek

2023.5.3.

Az Olvasással a csillagokig vetélkedő országos döntője általános iskolásoknak

A horvátországi Csáktornyán 2023. május 5-én, pénteken kerül megrendezésre az Olvasással a csillagokig tudás- és kreativitásfelmérő vetélkedő országos döntője általános iskolásoknak. Ezen a versenyen a számos Horvátországból érkező csapat mellett Karlo Kujundžić, Nikolina Mačković és Olja Mataija a szabadkai Matko Vuković Általános Iskola diákjai is részt vesznek a tudáskvíz kategóriában, míg a kreatív munka kategóriában Sara Dulić a györgyéni Vladimir Nazor Általános Iskolából poszterével versenyez.

Ezt az olvasásra ösztönző vetélkedőt Horvátországban a Muraközi Könyvtáros Egyesület, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatska riječKKI-vel együttműködve szervezi.

Az általános iskolásoknak szóló Olvasással a csillagokig verseny idei témája Szeretem Londont volt. Három könyvet kellett elolvasniuk a diákoknak. Ezzel az országos versennyel zárul a 2022/23-as tanévre az általános iskolásokat olvasásra és kreativitására ösztönző Olvasással a csillagokig elnevezésű projekt, melyen a szabadkai, kisboszniai, tavankúti és györgyéni horvát tannyelvű oktatásra járó diákok is részt vettek.

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"