Hírek

2023.5.22.

Az Olvasási hálózat díjkiosztója a középiskolások számára

Csütörtökön, 2023. május 25-én, 18 órai kezdettel, a Szabadkai Városi Könyvtár új olvasótermében megrendezik azoknak a szabadkai középiskolások számára a díjátadó ünnepséget, akik a 2022/2023-as tanévben részt vettek az Olvasási hálózat olvasás- és kreativitásfejlesztő kvízben. Ezt a versenyt Horvátországban a Horvát Iskolakönyvtárak Hálózata szervezi meg, Szabadkán pedig a Szabadkai Városi Könyvtár a Hrvatskariječ ÚK Intézménnyel közösen valósította meg, akik elkészítették a köszönőleveleket és alkalmi díjakat 28 szabadkai középiskolás, a Svetozar Marković Gimnázium, a Politechnikai- és az Egészségügyi Középiskola diákjai részére, akik horvát nyelvű tagozatra járnak. Az előző iskolaévhez viszonyítva, tízzel több diák vett részt az összesen három fordulós versenyen, és a döntő fordulóba 14 szabadkai középiskolás jutott be, ami kimagasló eredménynek számít.

Ezzel a programmal városunkban befejeződik még egy évada ennek az érdekes olvasásfejlesztő kvíznek a középiskolások részére, amely három fordulóban és két kategóriában- online teszt és multimediális alkotás formájában- valósult meg. Az Olvasási Hálózat verseny idei témája a A sokféleség hálójában volt, s a diákok a következő szerzők műveit olvasták el: Jelena Kastaneti (Živjeti), Leigh Bardugo (Šest vrana) és Miro Morović (Voštani princ).

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"