Hírek

2024.2.1.

Kalandozás Könyvországban

A Kalandozás Könyvországban a Szabadkai Városi Könyvtár olvasásnépszerűsítő játéka általános iskolások számára. A részvétel egyéni, feltétele a városi könyvtárba vagy valamelyik fiókkönyvtárba szóló könyvtári tagság.

A játék szabályai:

  • Minden év februárjában és márciusában rendezzük.
  • Korcsoportok:

- Általános iskolások 1–4. osztályig – első csoport

- Általános iskolások 5–8. osztályig – második csoport

  • Mindkét korosztály 3 meséből ill. könyvrészletből választ egyet. Ehhez tartozik egy feladatlap, melyen a szöveghez tartozó rövid feladatok, kérdések állnak és melyen a résztvevő feltünteti személyes adatait is. A feladatlapok elkérhetők a Szabadkai Városi Könyvtár Gyermekosztályán és a fiókkönyvtárakban.
  • Az alsó tagozatos diákoknak a 3 meséből választott egy, a felső tagozatos diákoknak a 3 könyvből választott egy részlet elolvasása után ki kell tölteniük és leadniuk a hozzá tartozó feladatlapot. Felsősöknek a részlet szkennelve a honlapon is elérhető lesz.
  • Leadási határidő: 2024. március 28.
  • Minden helyesen kitöltött kérdőív részt vesz a sorsolásban, amelyet április 4-én, a Nemzetközi Gyermekkönyv Nap alkalmából rendezünk. Minden résztvevő egyformán esélyes nyerni a számos díj közül.
  • A nyertesek listáját közzétesszük a médiában, az iskolák hirdetőtábláin, a Gyermekosztályon, a fiókkönyvtárakban, a honlapunkon (subiblioteka.rs) és a Gradska biblioteka Subotica-nova elnevezésű Facebook oldalunkon.

Sok sikert kívánunk!

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"