Helyismereti gyűjtemény

A helyismereti gyűjtemény különleges szolgáltatásokat nyújt a város története iránt érdeklődőknek.

A könyvtár megalakulása, 1890 óta gyűjtik a Szabadkával kapcsolatos kiadványokat. Abban az évben 12 helyismereti könyvet adtak ki a városban, 3 iskolai évkönyvet és egy kalendáriumot. Természetesen a helyi lapok is hozzáférhetőek voltak az olvasók számára.

A múlt század 70-es éveitől ez a gyűjtemény külön osztály állományát képezi. Az első szabadkai tárgyú könyvet Pesten nyomtatták 1764-ben, címe: Mindenből egy keveset. Monográfiai publikációk, helyi újságok és folyóiratok állnak az olvasók rendelkezésére. Ma ez az osztály felszereltségével, hozzáférhetőségével, olvasótermével nagyban hozzájárul a középiskolások, egyetemisták, kutatók munkájához, hiszen egy helyen megtalálnak minden Szabadkáról és környékéről szóló nyomtatványt.

Fotó Galéria

 
Kezdőoldal Szolgáltatás Kapcsolat Nyitva tartás
Magunkról Hírek Mi történt nálunk? Kölcsönző osztály - felnőtt részleg Gyermekosztály Módszertani szakszolgálat Tudományos osztály Digitális könyvtár Kiadványaink Helyismereti gyűjtemény Régi és ritka könyvek gyűjteménye Fiókkönyvtárak Kosztolányi Dezső Irodalmi Napok Irodalmi KIŠ-ernyő Balint Vujkov Napok Amerikai Kuckó "Kalandozás Könyvországban"