Активности

16.11.2012.

Победници Квиза "Ове су књиге награђене, провери зашто!" на додели награда у Загребу

Ученици хрватских разреда Маријана Дулић, која похађа VI б разред Основне школе „Владимир Назор" из Ђурђина и Марко Грмић, ученик V а разреда Основне школе „Матија Губец" из Таванкута боравили су три дана у Загребу на завршној приредби и додели награда у оквиру Националног квиза за подстицање читања. Овај квиз сваке године током Месеца хрватске књиге (од 15. октобра до 15. новембра) организују Књижнице града Загреба с циљем приближавања књиге младим читаоцима. Квиз се реализује у библиотекама за децу и младе широм Хрватске, а путем библиотека, школа и културних друштава, и за хрватску децу у суседним земљама. Организацију Националног квиза у Суботици спроводи Градска библиотека Суботица у школама где се настава реализује на хрватском језику.

Квиз је ове године реализован под насловом "Ове су књиге награђене, провери зашто!" а учествовало је око 170 ученика који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту, Ђурђину и Старом Жеднику. Поред 13 утешних награда додељене су и две главне награде тако да су Маријана Дулић и Марко Грмић имали право учествовати на завршној приредби и додели награда у Загребу која је била уприличена током трајања Међународног сајма књига ИНТЕРЛИБЕР 15. новембра 2012. године.

На завршној свечаности на Загребачком велесајму награђени ученици су прво погледали представу Казалишта Мала сцена из Загреба који су одиграли представу Нине Хорват „Ружичаста сањарица“, према истоименој књизи Силвије Шесто Стипаничић. Након тога је уследила додела главних награда.

На завршну свечаност и доделу награда награђени ученици Маријана Дулић и Марко Грмић путовали су у пратњи Бернадице Иванковић, библиотекарке - информаторке на хрватском језику у Градској библиотеци Суботица. Град Суботица је и ове године финансијски помогао путовање награђене деце.

http://www.kgz.hr/default.aspx?id=1621

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“