Активности

18.1.2013.

Представљена збирка “Свуноћ светло” Марије Јајић из Сомбора

Прва збирка љубавне поезије Марије Јајић из Сомбора “Свуноћ светло” представљена је 17. јануара у Читаоници Градске библиотеке у Суботици. О раду младе ауторке је том приликом говорио књижевник из Сомбора Давид Кецман Дако, стихове су говориле Цецилија Томић и ауторка Марија Јајић, на гитари је свирала Вишња Давидовић, модераторка вечери је била Јасмина Марић, а све окупљене је на почетку књижевне вечери поздравио управник Градске библиотеке у Суботици Драган Роквић.

<pМарија Јајић је рођена у Сомбору, песме је почела да пише још у време похађања основне школе у Чонопљи, али до недавно није скупила храбрости да их стави на увид широј јавности или упути неким часописима да их објаве. Збирка љубавне поезије “Свуноћ светло” је њен први излазак на књижевну сцену Србије.

После представљања у родној Чонопљи, збирку јој је у Суботици представио рецензент књиге Давид Кецман Дако, који је том приликом рекао како ће у овој збирци свако пронаћи своју песму, песму која припада само њему, јер ће пронаћи осећања која није знао сам описати, а његова су.

Ова збирка је нека врста триптиха, сачињена је из три дела и садржи 51 песму.

Ауторка књиге Марија Јајић се на крају вечери захвалила свим учесницима програма, члановима породице који су је подржали, генералном покровитељу издања ИДЕИ и бројним Суботичанима који су то вече дошли да уживају у њеним стиховима.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“