Активности

24.1.2013.

Тајанствени Геза Чат, изложба и разговор у Градској библиотеци у Баји

Поводом Дана мађарске културе Градска библиотека из Суботице је гостовала у Градској библиотеци и Културном центру “Ендре Ади” у Баји.

У оквиру програма под насловом “Тајанствени Геза Чат” отворена је изложба цртежа из лекарског дневника лекара и књижевника, затим цртежа у власништву Градског музеја, као и цртежа из заоставштине Золтана Деваварија.

После отварања изложбе уследио је разговог о ликовном албуму, издању Градске библиотеке у Суботици, затим о рецепцији дела Гезе Чата, о култу Дежеа Костолањија и Гезе Чата, о издаваштву Градске библиотеке и о значају објављених дневника познатог лекара и писца.

Учесници раговора су били помоћница управника Градске библиотеке у Суботици Валерија Агоштон Прибила, историчарка уметности Ева Хожа и уредница издавачке куће “Елетјел” Валерија Беседеш Девавари.

Фотографије: Зденко Штрицки

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“