Активности

9.4.2013.

ПРЕДСТАВЉЕНА ПРВА ЗБИРКА ЉУБАВНЕ ПОЕЗИЈЕ ДИВНЕ ЛУЛИЋ ЈОВЧИЋ

“Утисак је да је песникиња до бола искрено отворила своју танану душу, те јој и песме одишу топлином, лепотом и људскошћу. Та једноставност лирског исказа указује на посебност поезије коју нам дарује својим необузданим темпераментом и начином казивања, а што је у погледу особености, оно суштинско у њеном, иначе, разнородном књижевном опусу”, стоји у рецензији Љубомира Теофанова.

Кроз љубавну поезију Дивне Лулић Јовчић окупљене је водила Наталија Јанић, стихове су читале Славица Лукач Торма и сама песникиња, а за музички угођај се побринула Зорица Шворц, која је отпевала неколико балада. Окупљене је поздравио управник Градске библиотеке Драган Роквић.

Овом приликом Дивна је изложила и своју слику која ће се наћи на насловници њене нове књиге “Јувелир времена”, збирке коју ће чинити лирски записи.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“