Активности

4.11.2010.

Најновија књига Илдико Ловаш

Пред препуном читаоницом у Градској библиотеци је 4. новембра 2010. године представљена седма књига Илдико Ловаш под насловом Каменчић (Књига Лени Козма и Лени Рифенштал).

Најновији роман ауторке одиграва се на два нивоа, уз причу два наратора, две жене. Пред читаоцем се преплићу две судбине, судбина Лени Козма, професорке историје, и редитељке Лени Рифенштал. Роман представља узбудљиво штиво у којем се филмском брзином ређају моменти трагања за сопственим идентитетом, за људском и уметничком одговорношћу, међусобним везама, за свим оним што живот чини подношљивијим, за могућим одговорима на питања, уопште за сагледавањем потребе за оријентисањем... . "Jа нисам ништа друго до каменчић у читавој овој машинерији, који се непрекидно саплиће о препреке назубљених точкова и на моменте зауставља ход", јер важно је да "разумем све оне снаге уз чији ток живот протиче".

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“