Активности

12.11.2010.

ИНТЕРЛИБЕР, сајам књига у Загребу

Градска библиотека Суботица се и ове године укључила у Национални квиз за подстицање читања који током Месеца хрватске књиге (од 15. октобра до 15. новембра) организују Књижнице града Загреба с циљем приближавања књиге младим читаоцима. Квиз се реализује у библиотекама за децу и омладину у целој Хрватској, а путем библиотека, школа и културних друштава, и за хрватску децу у суседним земљама. Организацију Националног квиза у Суботици спроводи Градска библиотека Суботица у школама где се настава реализује на хрватском језику. Квиз се ове године спроводио под насловом "Чудесни свет природе" јер су Уједињене нације 2010. годину прогласили Међународном годином биолошке разноврсности. То је прилика да освестимо своју одговорност према природи и својим понашањем допринесемо њезином очувању.

Квиз је осмишљен тако да је потребно прочитати понуђене две књиге које се налазе у фонду Градске библиотеке Суботица (Задивљујуће тајне природе и е. истраживач земља), и на основу њих решити упитник.

У Квизу је учествовало око 130 ученика од 5. до 8. разреда основне школе који наставу похађају на хрватском језику у Суботици, Малој Босни, Таванкуту и Ђурђину. Поред две главне награде које су припале Катарини Скендеровић (ОШ "Матко Вуковић" Суботица) и Сари Дулић (ОШ "Иван Милутиновић" Суботица), a to je путовање у Загреб на завршну свечаност и доделу награда уприличену 12. новембра на Сајму књига ИНТЕРЛИБЕР у Загребу, Градска библиотека Суботице је припремила и шест утешних награда. Књигу «Бачки Хрвати» Анте Секулића добили су Валентина Моравчић (ОШ "Матија Губец" Таванкут), Павле Хорвацки (ОШ "Владимир Назор" Ђурђин), Мајда Стантић (ОШ "Иван Милутиновић" Мала Босна), Антонио Киш (ОШ "Свети Сава" Суботица), Антун Нађ Канас (ОШ "Иван Милутиновић" Суботица) и Алекс Човић (ОШ "Матко Вуковић" Суботица).

На завршну свечаност и доделу награда Катарина Скендеровић и Сара Дулић путовале су у пратњи Бернадице Иванковић, библиотекара - информатора на хрватском језику у Градској библиотеци Суботица.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“