Активности

27.12.2013.

Олга К. Нинков оставила отисак у глини на Завичајном одељењу

   На Завичајном одељењу Градске библиотеке Суботица уприличено је традиционално дружење културних радника нашега града на крају календарске године које је отворио Драган Роквић, управникБиблиотеке, те проговорио о овогодишњим постигнућима институције као и о плановима за наредну 2014. годину.

    Десету годину заредом један од заслужних Суботичана овом приликом оставља отисак свога длана у глини. Тако се низу од девет награђених суграђана придружила и др Олга Ковачев Нинков. Олга К. Нинков, историчарка уметности и виши кустос Градског музеја у Суботици, ове године потписује две књиге од изванредног значаја за проучавање историје и уметности нашега поднебља. Прва књига је монографија „Лица времена – портрети уметничке збирке Градског музеја” која је проглашена најбољом завичајном књигом 2013. године, а збирку студија и каталога „Сецесија у суботичким јавним збиркама” Нинкова потписује заједно са Љубицом Вуковић Дулић. Част остављања отиска и титула лауерата не додељују се према националним или политичким опредељењима, него дела сама сведоче о својим ауторима, истакнуо је библиотекар Миле Тасић. Занимљиво је да је награђена ауторка тек друга жена у низу награђиваних завичајних културних радника. Овом приликом Олга К. Нинков се захвалила својим пријатељима и сарадницима те Градској библиотеци Суботица на сталној доступности и похвалила је дигитализовање фонда које знатно олакшава истраживачки рад.

   Поред отиска длана и потписа Олга К. Нинков оставила је у глини цртеж древног симбола сунца које се окреће, препознатљивог мотива у баштини нашега града.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“