Активности

4.2.2014.

Представљена књига „Лица времена“ Олге Ковачев Нинков

У читаоници Градске библиотеке у петак, 31. јануара 2014. године представљена је књига Олге Ковачев Нинков „Лица времена - портрети из уметничке збирке Градског музеја у Суботици I“. Присутне су поздравили директор Градске библиотеке Суботица господин Драган Роквић и директор Градског музеја Суботица господин Иштван Хуло. О књизи су поред ауторке говорили и Ирина Суботић, Љубица Вуковић Дулић и Светлана Ждрња.

Ирина Суботић, историчарка уметности и рецензенткиња књиге пренела нам је своје утиске о књизи и сарадњи са ауторком, затим је Ирен Богнар присутнима прочитала говор Ане Барањи, историчарке уметности и рецензенткиње књиге. Љубица Вуковић Дулић, дипл. историчарка уметности, проф. историје и дипл. музеолошкиња појаснила је значај књиге за музеологе, док је Светлана Ждрња, академска сликарка, говорила о великом значају ове књиге за истраживаче локалне историје уметности и историје града. Ауторка Олга Ковачев Нинков захвалила је људима који су помогли да књига изађе и да добије свој визуелни идентитет. Причала је о самом процесу настајања књиге и о изазовима са којима се сусреће истраживач. Открила је и да ради на другој књизи „Лица времена“, но није открила када је публика може очекивати.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“