Активности

12.4.2017.

Изложба старе италијанске књиге

У организацији Италијанског културног центра „Пјаца Италија” у уторак, 11. априла 2017. године, у Градској библиотеци Суботица одржано је вече италијанске културе. Уприличени су били концерт, презентација мултимедијалних садржаја и изложба старе италијанске књиге.

Изложбом „Стара италијанска књига” представљена су репрезентативна издања из XVI и XVII века као и библиофилска италијанска издања штампарске продукције XVIII, XIX и XX века која се налазе у власништву Градске библиотеке Суботица. На отварању изложбе госте је поздравио директор библиотеке Драган Роквић говорећи о богатој збирци старе и ретке књиге суботичке библиотеке и њеној јединствености међу јавним библиотекама. Ауторка изложбе виша библиотекарка Ирен Богнар говорила је о истакнутој улози италијанског штампарства, о значајним издањима и њиховим карактеристикама и менама кроз векове.

Изложбу и манифестацију је посетио и почасни вицеконзул Италије у Војводини Кармине Тарало.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“