Активности

25.4.2017.

Осликани речима

Сусрет младих читалаца, који се окупљају у читалачком клубу Фланери, овога месеца је одржан након Дана хрватске књиге и Светског дана књиге и ауторских права, које обележавамо 22. и 23. априла.

На почетку дружења смо се споменули ових значајних датума те је уз изложбу Стара италијанска књига ауторка Ирен Богнар приближила младима промене и основне одлике старих књига штампаних на територији Италије од XVI до XIX века. У другом делу вечери разговарали смо са суботичком песникињом и уредницом Жељком Зелић о томе штa за њу значи књига, писање, штa пише и на који начин. Читали смо њене стихове из збирки „(интимна) хроника срца“ и „Сликам те речима“, разговарали о посебностима лирике које смо препознали и које су нам се највише допале. Након тога смо уживали у откривању планова за будућност, односно, у необјављеним песмама и кратким духовним причама Жељке Зелић.

Сусрет смо закључили мишљу да смо и ми људи попут књига, те да бисмо се требали брижно и свакодневно враћати речима – онима које изговарамо и које читамо – те да се као главни и одговорни уредници властитих живота не бисмо требали стидети да показујемо своје унутрашње богатство у сусрету с другима.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“