Активности

9.5.2017.

„Читањем до звезда” у Чаковцу

Јосипа Дулић, Луција Хорвацки, Јосипа Стантић и Јосипа Хорвацки, ученице ОШ „Владимир Назор” из Ђурђина представљале су Суботицу на Националном такмичењу ученика основних школа у знању и креативности „Читањем до звезда” с међународним учешћем које је одржано 5. маја 2017. у Чаковцу (Хрватска). У такмичењу је учествовало око 170 ученика из 17 хрватских жупанија и Суботице, односно 27 екипа у квизу знања и 24 екипе у категорији плаката.

Према пропозицијама требало је прочитати дела Мире Гаврана „Заборављени син”, Дамира Милоша „Бели кловн” и Зорана Понграшића „Девојчица која је прескочила небеса или Гуми– Гуми” те израдити плакат на тему „Лепота различитости”.

Организатори овог квиза за подстицање читања су Хрватска мрежа школских библиотекара, а у Суботици га је спровела Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем.

Уз учешће у такмичењу „Читањем до звезда” у Чаковцу суботичка екипа је посетила Вараждин где су с туристичким водичем обишли знаменитости овог прекрасног барокног места као Стари град, тврђаву, музеј, библиотеку а боравили су и у Прелогу где су их угостили чланови Ротари клуба Прелог.

Фото галерија

1 2
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“