Активности

23.5.2017.

Додељене награде средњошколцима

Доделом награда средњошколцима завршено је такмичење у знању и креативности „Читањем до звезда”. Посредством Градске билиотеке Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем суботички средњошколци су први пут учествовали на овом сада већ престижном такмичењу у Хрватској.

У пројекту „Читањем до звезда” учествовало је шест ученика Гимназије „Светозар Марковић” из Суботице којима су 22. маја у Хрватском националном већу уручена признања и награде. Ана Вуковић (2.ф) је израдила мултимедијални рад, Петар Хуска (2.ф), Даниел Кујунџић (1.ф.), Бранка Моравчић (3.ф) и Лука Темуновић (4.ф) су решавали тест знања док је најуспешнија била Емануела Бошњак (2.ф) која је учествовала у обе категорије. Емануела Бошњак је освојила је прво место на националном нивоутакмичења „Читањем до звезда” у категорији мултимедијалног рада. Она је израдила видео инспирисан књигом „Страдања младог Вертера” ЈоханаВолфгангафон Гетеа који је према мишљењу жирија заслужио максимални број бодова и титулу најбољег мултимедијалног рада за целу Хрватску.

На дружењу у Хрватском националном већу додељена је захвалница професорки хрватског језика Ани Гаковић, менторки суботичких гимназијалаца као и осталим учесницима и организаторима такмичења „Читањем до звезда” у Суботицi.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“