Активности

29.8.2017.

Успешан завршетак радионица за децу

Крајем августа 2017. године у Градској библиотеци Суботица успешно су одржане четири дечје радионице под називом „С књигом, музиком и плесом по свету“ које је библиотека организовала и реализовала у сарадњи с Плесним студијом „Лариса“.

На свакој радионици је по двадесеторо основношколаца посредством писане речи, музике и покрета путовало до неке земље или континента, упознавало најлепше и најзанимљивије елементе културе различитих народа: Индијанаца, Шпанаца, Мађара, Хрвата и Срба. Радионице су биле интерактивне и интердисциплинарне те су деца слушала изабрану поезију, бајке и приче на изворним језицима и у преводу и учила кораке народних и савремених плесова уз пратњу одговарајуће музике.

Сретни смо што смо с учесницима радионица на креативан начин успели да повежемо различите врсте уметности и да оживимо исконску симбиозу речи, музике и покрета. Обогаћени новим и лепим искуствима не остављамо књигу по страни него с њом под мишком крећемо у нову школску годину.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“