Активности

18.12.2017.

Представљена књига „Тајанствена Суботица – породична и завичајна хроника“ Катарине Корпонаић

У четвртак, 14. децембра 2017. године, у читаоници Градске библиотеке Суботица, одржана је промоција нове књиге дугогодишње новинарке Катарине Корпонаић „Тајанствена Суботица – породична и завичајна хроника“. Присутни су од ауторке могли да сазнају о мотивима којима је вођена у свом истраживачком раду, о изворима информација до којих је долазила, као и о неким мање познатим чињеницама у вези са породицом Корпонаић и историјом одређених делова града.

„Када су почеле да настају прве странице са подацима и новооткривеним сазнањима о пореклу и историјату породичног стабла Корпонаић, па и емоцијама и узбуђењу на тим стазама прошлости – књига се још није назирала. Желела сам да потомцима, породици, презимењацима и осталим заинтересованима пренесем пронађена документа и забележена усмена предања о неколико генерација предака“, рекла је, између осталог, Катарина Корпонаић.

Поред ауторке, говорили су и рецензенти књиге Стеван Мачковић, директор Историјског архива Суботица, и Љубомир Ђорђевић, новинар и социолог.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“