Активности

19.1.2018.

Фланери на „даскама које живот значе”

Класично или виртуелно, физички или емотивно, шетајући уживати у нечем лепом... задатак је сваког фланера па и ових наших суботичких, чланова читалачког клуба Градске библиотеке Суботица који су се поново сусрели 11. јануара 2018. године у Америчком кутку. Овога пута прошетали су „даскама које живот значе”. Након шетњи кроз поезију, радио драму, историју Суботице, штампарства, грчком митологијом, Осијеком, сецесијом... и да не набрајам где су све до сада били Фланери, стигло је на ред ишчитавање драмских текстова. Вођени изврсним глумцем али и окушаним редитељем Владимиром Грбићем из Народног позоришта Суботица, суботички Фланери су дознали многе тајне из драмског живота, на пример шта је најважније да једна представа буде добра, ко све и шта ради на постављању једне представе, колико је значајна невербална комуникација и паузе на сцени... Затим су сами написали текст који су потом драматизовали.

Видевши свет драме у новом светлу договорили су да ће свој наредни сусрет одржати у позоришту када ће заједно погледати једну представу. На овај догађај повешће их њихове водитељке Бернадица Иванковић и Ана Гаковић. До тада нуде им се нови наслови на полицама суботичке библиотеке.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“