Активности

21.3.2019.

Одржано Међушколско такмичење „Читањем до звезда”


Међушколски ниво пројекта за подстицање читања и креативности „Читањем до звезда” за ученике суботичких основних школа одржан је у среду, 20. марта 2019. године у Градској библиотеци Суботица. У квизу знања такмичило се шест екипа из основних школа „Матко Вуковић” и „Иван Милутиновић” из Суботице, „Матија Губец” из Таванкута, „Владимир Назор” из Ђурђина и „Иван Милутиновић” из Мале Босне док су у категорији плаката била два такмичара.

Жири за квиз знања у саставу Ана Гаковић, Невена Млинко, Наташа Стипанчевић и Бернадица Иванковић а у категорији плаката Бранимир Копиловић и Ружица Миковић Жигманов, објавили су следеће резултате:


Квиз знања:

1. место: ОШ „Матко Вуковић” Суботица – 102,5 бодова

- Матеа Рудински

- Леа Војнић Ђанин

- Катарина Иванковић Радаковић

ментор: Мирјана Црнковић

2. место: ОШ „Иван Милутиновић” Суботица – 101 бод

- Иван Хуска

- Дуња Војнић Хајдук

- Мила Кујунџић

ментор: Биљана Хорват

3. место: ОШ „Владимир Назор” Ђурђин – 91,5 бодова

- Ива Ивковић Ивандекић

- Марија Милодановић

- Нора Мркаљевић

ментор: Иван Баричевић


Категорија плакат:

1. место: Валентина Мачковић, ОШ „Матко Вуковић” Суботица – 70 бодова

ментор: Мирјана Црнковић

2. место: Јасмина Ивковић Ивандекић, ОШ „Владимир Назор” Ђурђин – 67 бодова

ментор: Иван Баричевић
Победници у обе категорије учествоваће на Државном такмичењу у знању и креативности „Читањем до звезда” које ће бити одржано 3. маја у Чаковцу (Хрватска).

Организатори овог квиза за подстицање читања су Хрватска мрежа школских библиотекара, а у Суботици га спроводи Градска библиотека Суботица у сарадњи с Хрватским националним већем.

 

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“