Активности

8.4.2019.

Библиотекари Билогоре, Подравине и Калничкога пригорја боравили у Суботици

Чланови Друштва библиотекара Билогоре, Подравине и Калничкога пригорја боравили су у оквиру своје дводневне стручне екскурзије 6. и 7. априла у Суботици и Новом Саду. Одлуку да студијски излет организују у Војводини донели су упознавши се с активностима хрватског одељења Градске библиотеке Суботица које је у неколико наврата у претходном периоду успешно представљено на различитим скуповима у Хрватској. Представници неколико библиотека овог највећег Друштва библиотекара у Хрватској су овом приликом донели и мању донацију књига за хрватски фонд суботичке Библиотеке. У овој најстаријој установи културе у Суботици госте из Хрватске дочекали су Драган Роквић, директор Библиотеке, Дарко Сарић Лукендић, члан Извршног одбора Хрватског националног већа задужен за културу и Бернадица Иванковић, уредница културних програма у суботичкој Библиотеци.

Поред библиотеке у Суботици су обишли и остале градске знаменитости с посебним нагласком на Синагогу и Градску кућу. Били су и на Палићу док су преспавали у Таванкуту. Пре повратка кући другог дана посетили су и Нови Сад где су допунили слику о Војводини.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“