Активности

16.5.2019.

Одржано државно такмичење „Читањем до звезда” за средњошколце

Онлајн квизом државног нивоа одржаним 10. маја 2019. године у целој Хрватској и у Суботици завршен је квиз знања и креативности „Читањем до звезда” за средњошколце. Тог дана тест је решавало 93 средњошколца међу којима су били и суботички ђаци, Марио Еветовић, ученик Политехничке школе и Зденко Иванковић, ученик Гимназије „Светозар Марковић”. Марио Еветовић се такође пласирао и у категорији мултимедијалног рада заједно с Емануелом Бошњак, ученицом суботичке Гимназије па је на овом последњем нивоу за оцењивање било укупно 16 мултимедијалних радова.

Тема овогодишњег квиза били су путописи а за учешће на националном нивоу требало је прочитати и треће одабрано дело, књигу Хрвоја Шалковића Прави се да ово ниси видео.

У великој конкуренцији где су нијансе одлучивале суботичка екипа освојила је задовољавајуће резултате. Марио Еветовић поделио је 11. место са још 7 ученика у тесту знања с укупно 71% тачних одговора, односно био је девети у категорији мултимедијалног рада. Зденко Иванковић је са 60% тачних одговора освојио 20. место. Емануела Бошњак била је 16. у категорији мултимедијалног рада.

Поносни на суботичке ђаке, и оне који су учествовали у претходним нивоима такмичења као и оне који су стигли до самог краја јер су изабрали читањем винути се до звезда.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“