Активности

14.5.2019.

Проширена стварност у „Сунчици”

Могу ли приче оживети, да ли су књиге истините?... Сви смо понекад пожелели бити део приче коју смо читали. Деца вртића „Марија Петковић Сунчица” су имала прилику то и доживети.

На свом редовном сусрету с библиотекарком одржаном 13. маја 2019. године у вртићу, деца из све три групе упознала су се с књигама које се „читају” уз помоћ апликација проширене стварности а које им је библиотекарка донела из фонда Градске библиотеке Суботица. Била је то права авантура. Видели су како странице књиге оживљаваују, забавили се слушајући звукове, посматрали призоре и откривали ликове којих нема на одштампаним страницама књиге. На крају радионице свако је добио своју бојанку коју су касније уз помоћ Квивер апликације оживели. Ово је била прилика и за обнову важења њихових чланских картица с којима ће и надаље радо долазити у суботичку Библиотеку.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“