Активности

29.4.2019.

Стручна екскурзија волонтера Етно-кампа

Педесет волонтера Етно-кампа, који организује Хрватска читаоница у сарадњи с Градском библиотеком Суботица, боравило је од 25. до 28. априла 2019. године у Хрватској на својој првој стручној екскурзији у оквиру пројекта „Волонтери Суботице”. Том приликом посетили су Иванић-Град, Рудник свете Барбаре у Рудама крај Самобора, Гргосову шпиљу, дворац Лужница, Нове дворе бана Јелачића у Запрешићу, акваријум слатководних риба у Карловцу, знаменитости града Загреба иучествовали у радионицама које су за њих организоване у Основној школи „Стјепан Радић” у Божјаковини.

Пројекат је реализован захваљујући подршци Загребачке жупаније, уз посебну ангажованост Даринке Бален из Управног одељења за просвету, културу, спорт и техничку културу и Јуре Мишковића, директора Основне школе „Стјепан Радић” из Божјаковине који су осмисли пројекат и обезбедили средства.

Зашто људи волонтирају и троше део свог слободног времена када за то нису плаћени? Или ипак добијају нешто? Због чега је добро бити волонтер? Због чега сам ЈА волонтер Етно-кампа? Које је моје место у заједници?... Само су нека од питања која су обрађена у радионици коју је водио академски уметник Роберт Самарџић, професор ликовног васпитања у Основној школи „Стјепан Радић” у Божјаковини уз помоћ колегиница из школе. Своја размишљања на тему волонтеризма преточили су у креативне радове волонтери из Суботице израдивши у техници линореза свако свој лого волонтеризма. Главни мотив биле су руке- руке које дају, помажу, спајају, теше, воле, раде... Баш као што је једнако важан допринос сваког волонтера, члана екипе, за коначни успех пројекта, тако је на крају радионице настао прелеп плакат отиснутих плочица, појединачних логоа суботичких волонтера.

Духовно и стручно оснажени волонтери су још на путу осмисли концепт овогодишњег Етно-кампа који ће у организацији Хрватске читаонице и у сарадњи с Градском библиотеком Суботица бити одржан од 26. до 30. августа 2019. године

Зато, на време обезбедите себи место.

Фото галерија

1 2 3
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“