Активности

6.5.2019.

Узвратна посета Суботице Чаковцу

У оквиру пројекта „Лепа реч, игра и пријатељство не познају границе” као гости Треће Основне школе Чаковец ученици Основне школе „Матко Вуковић” из Суботице Матеа Рудински, Леа Војнић Ђанин, Давид Козма, Валентина Мачковић и Катарина Иванковић Радаковић боравили су од 2. до 4. маја 2019. године у Чаковцу. С њима су у Хрватској боравили и Мирјана Црнковић, професорка хрватског језика и књижевности у ОШ „Матко Вуковић” у Суботици, Маргарета Уршал, председница Одбора за образовање при Хрватском националном већу и Бернадица Иванковић, уредница културних програма у Градској библиотеци Суботица. Била је ово узвратна посета јер су ученици из Чаковца пре месец дана боравили у Суботици.

За три дана, колико је трајало дружење, суботички ученици су између осталог присуствовали настави у Трећој Основној школи Чаковец, обишли знаменитости града иучествовали у неколико различитих радионица од оних у Музеју Међимурја Чаковец до осликавање медењака и програмирање м-битова. Сусрели су се с књижевницама Јулијаном Матановић и Јасминком Тихи-Степанић, али и с представницима Међимурске жупаније, Града Чаковца и Ротари клуба Прелог.

Фото галерија

1 2
 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“