Активности

29.1.2020.

Први ниво „Читањем до звезда” за основце

У основним школама „Матко Вуковић” и „Иван Милутиновић” у Суботици те „Владимир Назор” у Ђурђину, „Матија Губец” у Таванкуту и „Иван Милутиновић” у Малој Босни 28. јануара 2020. године одржан је први, школски ниво квиза знања и креативности „Читањем до звезда” за основне школе. Тесту знања приступило је 21 ученик а на основу ранг листе формиране су екипе које ће представљати њихове школе на међушколском такмичењу заказаном за 17. март 2020. године у суботичкој библиотеци.

За овај читалачки пројекат, који ове године има тему „Између стварности и фантазије”, ученици су читали следеће наслове:

1. Џ. К. Роулинг: Хари Потер и Камен мудрости

2. Џесика Таунсенд: Никадиште: Искушења Мориган Вране

3. Крунослав Микулан: Змај испод Старога града

Квиз „Читањем до звезда” организује Хрватска мрежа школских библиотекара а у Суботици и околини су га спровели Градска библиотека Суботица у сарадњи с НИУ „Хрватска реч”.

Фото галерија

 
Прва страна Услуге Контакт Радно време
О нама Вести Активности Позајмно одељење за одрасле Дечје одељење Матична служба Научно одељење Дигитална библиотека Наша издања Завичајна збирка Стара и ретка књига Библиотечка мрежа Дани Дежеа Костолањија Књижевни КИШобран Дани Балинта Вујкова Амерички кутак Квиз „Читам и скитам“